www.ACBucuresti.ro Follow us on:

HOME - AfterSchool - Engleza - Balet - Spaniola - Learn 2 Be - Pictura si Modelaj - Canto - Teatru - Petreceri
Cursuri de Dans - Dotari - Preturi - Contact

   

Atelier de pictură și modelaj pentru copii

      „Dă-i copilului în mână o pensulă și acuarele și vei vedea cum învață singur să descopere lumea.” (Stefan Luchian)

    Arta infantilă, indiferent de forma ei de manifestare,  reprezintă un mijloc de exprimare inconștient, ce apare ca semn fundamental în evoluția limbajului copiilor, ea fiind folosită încă de  la o vârstă la care  abilităţile verbale sunt în curs de dezvoltare. Este un pas fundamental în evoluția limbajului, primele manifestări artistice având rolul de a crea o legătură cu mediul exterior. Prin linie, contur, formă, pată, copilul își formează o primă  imagine despre lume, își crează propriul univers și dă naștere unei lumi colorate, vesele și accesibile propriului său mod de raportare la realitatea înconjurătoare. Astfel că  exersarea propriei creativități, susținerea potențialului artistic al fiecărui copil, precum și  încurajarea exprimării libere sunt mijloace esențiale în evoluția psihică a unui copil sănătos, fără probleme de comportament social.

    Copiii se simt atrași în primul rând de arte  prin plăcerea pe care le-o oferă stimularea emoțională, ei se concentrează și participă la procesul artistic cu întreaga lor ființă, activitatea pe care o au de făcut devenind pentru ei lege universală. Când primesc culoare devin captivi în acea lume de lumini colorate, încercând să o folosească așa cum se pricep ei mai bine în definirea propriilor trăiri interioare asociate mediului extern. De asemenea, energia pe care propriile lor mâini o exercita asupra unei bucăți de materie modelatoare, precum și seria de acțiuni pe care aceasta o presupune, presatul, îndoitul, fărâmițatul, pipăitul ei  devenind  o activitate tactilă menită să exploreze entuziasmul, perseverența, răbdarea, surpriza, hotărârea, încântarea, fiind o punte de legătură între simțuri și materia externă lor. Inteligența emoțională a copilului poate fi ușor încurajată prin diverse activități oferite de materialele din jur, spațiul său fizic de exprimare trebuind să fie cât mai divers, prin îmbinări și noutăți care  să-i mențină atenția și însuflețirea creatoare cât mai active. 

    Despre obiective și conținut:

    Arta fiind un prim stadiu în evoluția limbajului, îmi propun ca prin încurajarea spontaneității, creativității, imaginației, fanteziei, exprimării libere a ideilor, a emoțiilor,  prin joc și experimentare, să dezvolt personaliatea și formarea primelor idei despre gust și frumos, oferind posibilitatea copilului de a-și stimula câmpul emoțional, de a da frâu liber propriului univers, precum și de a crea acea vibrație specifică descoperirii potențialului, puterii lăuntrice. 

    Făcând apel la diverse elemente de limbaj plastic (punct, linie, formă, culoare), la susținerea diferitelor modalități de expresie plastică (ritm, echilibru, contrast, armoni), la utilizarea unei game complexe de  materiale didactice (acuarela, tempera, pastelurile uleioase și cretate, lut, plastilină, pastă ceramică de modelat, șnururi, materiale pentru colaje - scoici, pietricele, semințe, etc., hârtie de desen, creioane colorate, carioci, pensule, hârtie glasată, ambalaje de flori, pastă de lipit, foarfeci, aracet, diferite obiecte din ceramică, ouă din polistiren, etc.), precum și la îmbinarea armonioasă a acestora cu ajutorul procedeelor și tehnicilor artistice, îmi propun să îmbogăţesc experienţele vizual-estetice ale celor mici și sa ajut la dezvoltarea nivelului de stăpânire şi aplicare a tehnicilor artistico-plastice pe baza diversificării materialelor şi instrumentelor de lucru.

    Intenționez să creez activități îndrăgite de copii, care să le atragă atenția, să le trezească interesul, să le nască entuziasmul și să le deschidă orizonturile către formarea unui bun gust.             

 

 

Powered by Voodoo Labs.